Presikhaaf University

Sport & Bewegen

"

Sport & Bewegen

Bij Presikhaaf University vinden wij sport & bewegen essentiële onderdelen om zowel mentaal als fysiek goed te kunnen functioneren. Voor jongeren geldt dat bewegen een positieve invloed heeft op hun (meta-) cognitieve ontwikkeling. Als University komt onderwijs en sport dan ook samen. 

 Deelprogramma’s

Balsporten

We zijn binnen Presikhaaf University enorme liefhebbers van (zaal)voetbal. Voetbal is een mooi middel waarin gewerkt kan worden aan de fysieke gezondheid, maar ook aan de mentale gezondheid. Het is een middel waarmee we vrienden maken en normen en waarden aanleren. Naast buurtcentrum de Overkant hebben we de beschikking over het Cruyyf Court en maken we gebruiken van de sporthal naast de Overkant. Hierdoor hebben we voldoende ruimte om voetbal in te zetten als middel.

Bootcamp & Kickboksen

Regelmatig organiseren we bootcamps om jezelf beter te leren kennen en nog fitter te worden. We geloven in het uitdagen van jezelf. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om te (kick)boksen. Zo leren leerlingen nog beter met elkaar om te gaan en werken we aan het versterken van de mentale gezondheid.

Veluwe

Wij hebben de mooiste en grootste achtertuin van Nederland. De Veluwe is op korte fietsafstand te bereiken vanuit Buurtcentrum de Overkant. We gaan regelmatig met groepen naar de Veluwe. Daar organiseren we wandelingen en speurtochten. Dit doen we om leerlingen in een inspirerende omgeving elkaar te ontmoeten en tot rust te komen. Hiermee proberen we de leef- en belevingswereld voor onze leerlingen te vergroten.

Alleen jij bepaalt

‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ biedt jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we een veilige en positieve gestructureerde vrijetijdsbesteding en bieden we steun bij de weg naar volwassenheid.

 

Personal training

Een select groepje jongeren volgen een programma waarbij we werken aan zowel fysieke als mentale aspecten. Dit wordt gedaan in een vorm van personal training bij Underground Gym in Arnhem. Hier worden de jongeren getest op hun uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Dit als metafoor zoals het ook in het echte leven kan gaan.