Arnhem

#ThisIsPrikko

Presikhaaf door de ogen van jongeren

Jongeren van Presikhaaf University werken hard aan een tentoonstelling over hun wijk Presikhaaf. Daarnaast wordt een activiteitenprogramma ontwikkeld, waarmee wijkbewoners en bezoekers mee worden genomen in verhalen over de wijk. De jongeren gaan aan de slag met erfgoed van lang geleden en erfgoed in hun eigen leven. Erfgoed dat is verdwenen en erfgoed dat kan worden doorgegeven. Neem een kijk in de wijk door de ogen van deze jongeren.

Tentoonstelling

De tentoonstelling #THISisPrikko is nu te zien in het Nederlands Openluchtmuseum t/m 15 mei 2022, in de Houtloods aan het entreeplein.

Verbindende kracht

Dit project vergroot de belevingswereld van de jongeren en laat ze hun talenten en interesses ontdekken. In hun zoektocht naar erfgoed ontmoeten de jongeren bijzondere buurtgenoten en stuiten op belangrijke verhalen. Ze ontdekken de verbindende kracht van familietradities, kleding, dans, muziek, sport en eten.

Co-creatie

#THISisPrikko is een co-creatie tussen Presikhaaf University, het Nederlands Openluchtmuseum en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Samenwerkingspartner Winkelcentrum Presikhaaf stelt voor het project ruimte beschikbaar.

''Wij zijn jongeren van Presikhaaf. Samen zijn we aan de slag gegaan om onze wijk Prikko vanuit ons perspectief weer te geven in een vette expositie. #ThisisPrikko

De verhalen van de jongeren

“Ik doe mee aan dit project omdat er verschillende verhalen zijn die nog niet goed zichtbaar zijn in Presikhaaf. Het is een wijk met veel mensen die talenten hebben dat nog niet helemaal zichtbaar wordt gemaakt. In dit project krijg ik mogelijkheden om ervaring op te bouwen, op die manier kan ik mijzelf verder ontwikkelen. Ik kan er veel leren en verschillende netwerken opbouwen. Daarnaast wil ik ook zien hoe de rest om mij heen zich ontwikkeld.”

Mariam

#ThisIsPrikko

“Ik doe mee aan dit project, omdat ik de talenten in Presikhaaf zichtbaar wil maken voor de rest. Presikhaaf wordt vaak gezien als een “achterstandswijk”. Maar wij hebben super veel potentie en door dit project hoop ik dat deze worden gezien. Ook kunnen de jongeren zichzelf met dit project verder ontwikkelen en nieuwe dingen leren over zichzelf, de wijk, het Openluchtmuseum en hoe het eigenlijk gaat in de ‘echte wereld’.”

Sara

#ThisIsPrikko

“Ik doe mee aan het project, omdat ik de jongeren een plek wil geven waar ze zichzelf kunnen laten zien en ontwikkelen. Ik wil ze iets geven waar ze zelf aan kunnen werken en trots op kunnen zijn. Ik vind het belangrijk om de jongeren een podium te geven en aan anderen te laten zien dat zij zoveel talenten en kwaliteiten te bieden hebben. Ik vind het ook belangrijk om onze wijk Presikhaaf op de kaart te zetten.”

Gani

#ThisIsPrikko