Wat we doen

Onderwijs

Presikhaaf University biedt huiswerkbegeleiding aan. De leerlingen van de basisscholen in de wijk krijgen vanuit de school huiswerk mee. De leerlingen, ouders en school zijn verantwoordelijk voor het hebben van voldoende huiswerk. De begeleiders helpen de leerlingen tijdens de lesuren. We hebben als doel om door middel van huiswerkbegeleiding de prestaties van leerlingen te vergroten en ze vooral meer vertrouwen te geven. We zetten ons in op het verminderen van de onderwijsachterstanden bij leerlingen.

Sport en Bewegen

We willen sterk een bijdrage leveren aan het aantal uren sport en bewegen bij de jeugd. De sportactiviteiten richten zich op zowel jongens als meisjes. Ze maken kennis met verschillende sporten en combineren onderwijs met sport. Daarnaast geven we veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Hiervoor organiseren wij trainingen en doen we samen met kinderen en jongeren onderzoek naar een gezonde leefstijl in Presikhaaf.

Talentontwikkeling

Community building betekent letterlijk: het bouwen van een gemeenschap. Deze gemeenschap bestaan uit mensen met een eenzelfde gedachtegoed. Community building gaat over het versterken, stimuleren en aanmoedigen van de leerlingen. Bij Presikhaaf University zetten de kinderen en begeleiders initiatieven op. Ze organiseren wijkdiners en stellen daar een maatschappelijk thema centraal. Of ze organiseren zaalvoetbaltoernooien om groepen met elkaar te verbinden. Bij Presikhaaf University leiden wij het toekomstige cement van de samenleving in Presikhaaf op.

”Bij ons, mag geen enkel kind er alleen voor staan!”
Menu