Thema’s

Presikhaaf University biedt begeleiding bij huiswerk, sportactiviteiten aan en we gaan aan de slag met community building


Huiswerkbegeleiding:

Presikhaaf University biedt huiswerkbegeleiding aan. De leerlingen van de basisscholen in de wijk krijgen vanuit de school huiswerk mee. De leerlingen, ouders en school zijn verantwoordelijk voor het verkrijgen van voldoende huiswerk. De begeleiders helpen de leerlingen tijdens de lesuren. We hebben als doel om door middel van huiswerkbegeleiding de prestaties van leerlingen te vergroten en ze vooral meer vertrouwen te geven. Bij ons staat het hebben van plezier voorop.

Sportactiviteiten:

Sport is een onderdeel van Presikhaaf University. De sportactiviteiten zijn bedoeld voor zowel meisjes als jongens. We kijken samen met de leerlingen naar de sporten die zij leuk vinden. Afhankelijk van het weer bepalen we of we de zaal ingaan of gebruik maken van het Cruyyf Court. Wij willen aandacht geven aan voldoende beweging en een gezonde leefstijl.

Community building

Community building betekent letterlijk: het bouwen van een gemeenschap. Deze gemeenschap bestaan uit mensen met een eenzelfde gedachtegoed. Community building gaat over het versterken, stimuleren en aanmoedigen van de leerlingen. Bij Presikhaaf University gaan de leerlingen met elkaar in gesprek en/of zetten initiatieven op. De leerlingen gaan met de begeleiders in gesprek, wisselen informatie uit en leren van elkaar. Het doel is om de leerlingen in hun kracht te zetten en hen te laten zien waar hun krachten liggen. Er wordt bijvoorbeeld gedebatteerd, gesprekken gevoerd over sociale en maatschappelijke vraagstukken en nog veel meer.

 

%d bloggers liken dit: