Terugblik Maand Mei

Presikhaaf University heeft natuurlijk niet stilgezeten. De maand mei was weer een drukke maand voor de Presikhaaf University. Hieronder wordt er teruggeblikt op deze maand.

ISK (Internationale Schakel Klas): In de maand mei heeft de Presikhaaf University een training ‘omgang met de straatcultuur op school’ gegeven aan docenten van het ISK. Deze training komt voort uit de werkzaamheden die de Presikhaaf University op het ISK verricht. Zo wordt twee keer per week onderwijs gegeven aan leerlingen die dreigen buiten het reguliere onderwijs te vallen.

Rijn IJssel: Op het Rijn IJssel heeft de Presikhaaf University een training gegeven aan 40 studenten hoe in het welzijnswerk intercultureel gewerkt kan worden. De training ging voornamelijk over hoe je vanuit de pedagogische driehoek en de culturele achtergronden van jongeren het beste uit beide werelden kunt halen. Hiermee hopen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten met een welzijnsopleiding.

De Werf: Het einde van het schooljaar 2018-2019 staat voor de Presikhaaf University en KC de Werf in het teken van de het voorbereiden van de leerlingen van groep 8 op de stap naar het voortgezet onderwijs. Voor het 3de jaar op rij verzorgt Presikhaaf University een 5-delige training aan leerlingen. Denk hierbij aan hoe om te gaan met social media, groepsdruk, respect en allerlei praktische zaken die komen kijken bij de stap naar het vo. Studenten van ons begeleiden deze trainingen waarmee we de koppeling maken tussen leerlingen en hun rolmodellen.

Mindset training: In het kader van onze interne opleiding hebben wij een training mindset gevolgd. De training is gevolgd door onze begeleiders waarmee ze handvaten hebben gekregen om zichzelf en leerlingen een positieve mindset te geven. Na de zomer zullen wij een 6-delige serie van trainingen ‘mindset’ volgen om ons als Presikhaaf University verder te professionaliseren.

Menu