‘Snellere en betere’ hulp voor 5.000 jongeren met schulden in Arnhem

Buddies van eigen leeftijd moeten Arnhemse jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit de schulden gaan helpen. Dat staat in een plan dat de gemeente Arnhem, het RijnIJssel en Oprecht donderdag hebben ondertekend. 

De leeftijdsgenoten die de jongeren over de drempel moeten krijgen van de schuldhulpverlening, kennen zelf ook het klappen van de zweep. Dat vertellen Melvin Kolf en Lovijah Veldt. Zij leveren buddies aan bij Oprecht vanuit organisaties als JAM (ondersteunt jonge moeders, red.) en Presikhaaf university (een wijkproject dat jongeren betrekt bij sociale initiatieven).

,,Jongeren moeten zich begrepen voelen, niet beschaamd. Door iemand letterlijk naast ze te zetten die in hetzelfde schuitje heeft gezeten, hopen we dat jongeren eerder om hulp vragen”, legt Kolf uit. Ze zullen straks niet alleen lijfelijk aanwezig zijn op het RijnIJssel om jongeren letterlijk bij de hand te nemen, maar ze willen ook zichtbaar zijn op sociale media.

,,Je ziet dat een groot deel van de leefwereld van jongeren online plaatsvindt. Dus daar willen wij ook zichtbaar zijn. We zijn straks te vinden op Instagram, Snapchat en TikTok. Daardoor hopen we een brug te slaan tussen jongeren en de gemeente.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu