Interview met Youssef

Ik ben Youssef, kom uit de wijk Presikhaaf en dit is mijn verhaal?

Wat is je allergrootste droom? En hoe ga je ervoor zorgen dat je die droom bereikt? Advocaat worden en daarvoor ga ik heel hard studeren. Waar mijn interesse in rechten is ontstaan weet ik zo niet, maar ik denk dat het bij me past. Ik ga volgend jaar eerst naar de middelbare school waar ik havo ga doen. Daarna zou ik dan willen doorstuderen in een studie recht.

Waarover ben je trots op jezelf?
Dat ik het advies havo hebt gekregen, daar heb ik ook veel zelf voor gedaan. Mijn hoogste punt die ik gehaald heb is een 10 voor rekenen. Dat is tevens mijn lievelingsvak.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Mijn dag begint met uitslapen en daarna lekker ontbijten (croissant en een tosti met kaas en salami is mijn lievelingsontbijt). In de middag ga ik samen met mijn vrienden leuke dingen doen, eerst buiten voetballen en daarna naar de bioscoop. Het liefst een horrorfilm of een lachfilm. Als afsluiting van de dag zou ik samen met mijn vrienden een kleine kapsalon eten. Dit is voor mij de ideale dag!

Als je morgen de loterij van 10 miljoen wint, wat zou je dan doen met het geld?
Dan ga ik heel veel leuke dingen doen (naar Walibi met vrienden en familie, naar de bioscoop gaan en zwemmen). Als ik oud genoeg ben dan ga ik een villa kopen met mijn droomauto (Audi RS7, kleur: wit met zwarte accenten). Ook zou ik een wereldreis maken en ook nog een deel aan goede doelen geven (tegen hongersnood, tegen uitsterven van dieren en voor een geneesmiddel tegen kanker).

Hoe ziet je leven eruit over 10 jaar?
Ik denk dat ik een autorijbewijs heb met een hele mooie auto en op de universiteit studeer. Ook woon ik in een appartement, dichtbij de universiteit.

Wie is de belangrijkste persoon in je leven?
Mijn moeder, omdat ze er altijd voor mij is, ze is aardig en ik houd heel veel van haar.

Als je een boek zou schrijven, waar zou die dan over gaan?
Over spionnen, omdat toen ik klein was, ik altijd boeken las over misdaad en spionnen.

Als je naar een onbewoond eiland gaat, wie of wat neem je mee?
In mijn rugzak zou ik voldoende eten en kleren meenemen en ik zou Fatih, mijn broertje of mijn neefje Hamid meenemen.

Wat is je wens voor dit jaar?
Mijn wens voor dit jaar is dat het coronavirus weggaat. Gelukkig kan ik nu wel weer wat meer dingen doen, zoals buitenspelen met vrienden, naar school (oefenen voor de middelbare school) en PU is weer open, waar ik weer heen kan.

Als je mag ruilen met iemand van leven, met wie zou dat dan zijn? En waarom?
De rijkste man ter wereld, omdat ik dan voldoende geld heb en daar dan heel veel mee kan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu