Generation Discover Festival

Woensdag 2 oktober. Voor de kinderen van de Werf en de Parkschool normaal gesproken een gewone schooldag zoals altijd. Na school vinden de meesten de weg naar de Presikhaaf University om aan de slag te gaan met huiswerk en/of sportactiviteiten.

Maar het was toch een andere dag dan normaal. Vanuit Presikhaaf University hebben we ze mee kunnen nemen naar de Generation Discover Festival in Rotterdam. We hebben het leren naar een totaal ander niveau gebracht en de band tussen de begeleiders en de kinderen kunnen versterken.

Hoe we daar kennis te maken kregen met de wetenschap en technologie was adembenemend. We hebben ontzettend veel gezien en de kinderen hebben zich ook enorm vermaakt. Er was van alles te doen en te zien, van workshops, bouwwerken naar shows en veel andere leuke activiteiten. We hebben leuke proefjes mogen uitproberen, maar het leukste was dat ik dit samen met de kinderen mocht doen. Het was verfrissend om het enthousiasme van de kinderen te zien en samen nieuwe dingen uit te proberen. Van dansen om energie op te wekken tot een auto laten rijden op zout. Of een hacker proberen online te pakken en het besturen van drones met je handen. Voor iedereen was er wel wat.

En ik had het geluk om te mogen leren met de kinderen van de Werf en Parkschool! Door deze bijzondere omgeving van kennis, leren en ontwikkelen is de connectie met de leerlingen zo veel sterker geworden. En dat vind ik toch wel het leukste aan het hele uitje. -Leïla

Menu