Burgervader was tot zijn tiende analfabeet, vertelt hij jeugd op ‘Presikhaaf University’

Een gelikt jeugdboek over een jongen die voetballer wil worden en zijn  vriendin die het tot  ‘vliegende kiep’ brengt. Dat werd gisteren gratis uitgedeeld onder Arnhemse scholen die opkomen voor gelijke kansen voor kinderen. 

Burgemeester Ahmed Marcouch verklapte aan jongeren: ,,Ik kon tot mijn tiende niet lezen.” Hij werd door hen als een held onthaald. Op de Cruijff Court van Presikhaaf University aan de Bethaniënstraat in Arnhem trapt de burgemeester op woensdagmiddag een balletje met de jeugd. Hij moet al snel bekennen dat wat hij eerder binnen zei klopt: hij is geen voetballer. ,,Ik heb twee linkerbenen.”

Onderwijs en sport
Onderwijs en sport staan hoog in het vaandel bij Presikhaaf University: jongeren krijgen er drie dagen week huiswerkbegeleiding en leven zich tegelijkertijd uit op voetbalveld naast buurthuis De Overkant. Het is een plek waar ze dromen over hun toekomst en waar ze opgroeien in een warme gemeenschap. ,,Dat dromen  is precies waar mijn boek over gaat”, vertelt auteur Claus Brockhaus. 

,,De jongen waar ik over schrijf wil  profvoetballer worden. Maar er zijn heel weinig kinderen die dat lukt. Als je mijn boek leest kom je erachter dat het veel belangrijker is om lol te hebben met elkaar en elkaar te helpen.”

Lees meer

Menu